16.05.2023.
Najbolji vojnici i dočasnici siječnja, veljače i ožujka 2023.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u utorak 16. svibnja 2023. uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske za siječanj, veljaču i ožujak 2023.

Na svečanosti je uz načelnika Glavnog stožera OS admirala Roberta Hranja sudjelovao i časnički namjesnik Tihomir Slanac iz Ureda prvog dočasnika Oružanih snaga RH.

Tom prigodom, admiral Robert Hranj čestitao je najboljim vojnicima i dočasnicima te je istaknuo kako vjeruje da su njihova postignuća apsolutno zaslužena. Istaknuo je kako je važno što su marljivi i ambiciozni te nisu zaboravili na obrazovanje kao i razne obuke i tečajeve. „Na taj način dali ste dobar primjer svojim kolegama, a i kao osobe bit ćete bolji i kvalitetniji u svojoj sredini.“ – rekao je načelnik Glavnog stožera.

Admiral Hranj je naglasio važnost isticanja najboljih i na taj način stvaranja zdrave atmosfere u kolektivu te je poručio: „Svi mi moramo težiti po načelu meritokracije promovirati najbolje među nama.“

Za kraj, zahvalio im je na njihovom doprinosu i trudu te im je poručio: “Budite takvi, budite još i bolji, tako da drugima budete uzor, da požele biti poput vas.“

Priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu primili su:

■ za najbolju vojnikinju siječnja 2023. – vojnikinja Tena Hanžeković

■ za najboljeg dočasnika siječnja 2023. – skupnik Stipo Jukić

■ za najboljeg vojnika veljače 2023. – vojnik Toni Jurjević

■ za najboljeg dočasnika veljače 2023. – desetnik Josip Vinski

■ za najbolju vojnikinju ožujka 2023. – vojnikinja Ana Gverić

■ za najboljeg dočasnika ožujka 2023. – nadnarednik Antun Brezak

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske proglašeni najboljim vojnicima i dočasnicima priznanja su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad te izniman doprinos u svojim postrojbama i Oružanim snagama na ponos svih nas i svoje domovine.

Razvodnica Tena Hanžeković je vojna policajka u Pukovniji vojne policije. Posebno se istaknula u profesionalnom i kvalitetnom obnašanju svih zadaća tijekom siječnja 2023. U nekoliko navrata bila je angažirana u ispomoći i ostalim ustrojstvenim jedinicama Pukovnije vojne policije u provedbi gađanja i u provedbi terenske obuke, odvajajući svoje slobodno vrijeme kako bi se nesmetano mogle provesti aktivnosti koje u svom sastavu nemaju licenciranog borbenog spasioca. Razvodnica Tena Hanžeković svojim zalaganjem i motiviranošću pozitivan je primjer svima u postrojbi i Oružanim snagama te ponosno nosi titulu najboljeg vojnika siječnja 2023.

Skupnik Stipo Jukić zapovjednik je desetine u Hrvatskoj kopnenoj vojsci. Iznimno i profesionalno pristupa svojim dužnostima te sve svoje zadaće odrađuje uredno i na vrijeme. Najveće zalaganje pokazao je brigom o stanju materijalno-tehničkih sredstava i psihofizičkom stanju podređenih. Posjeduje visoke moralne vrijednosti te stručnost koja mu uvelike pomaže kod izvršenja zadaća na kvalitetan i profesionalan način, a svojom motiviranošću služi kao primjer ostalim kolegama dočasnicima što je do sada u puno prilika i pokazao.

Vojnik Toni Jurjević je vozač u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Posebno se istaknuo u veljači 2023. kada je imao nekoliko zahtjevnih zadaća prijevoza koje su uključivale i noćne vožnje. Vojnik Toni Jurjević primjer je kojem trebaju težiti ostali vojnici, a zbog svojih je kvaliteta odabran za najboljeg vojnika OSRH za veljaču 2023.

Desetnik Josip Vinski je dočasnik u Obavještajnoj pukovniji. Za svoj dosadašnji rad, trud i zalaganje odlikovan je Medaljom za pomoć institucijama civilne vlasti te je više puta pohvaljen i nagrađen. Posebno se istaknuo u veljači 2023. tijekom provedbe zadaća u zimskom i planinskom okružju. Bio je odgovoran i donosio ispravne odluke u ključnim trenucima važnima za opstanak i operativnost te očuvanje života i zdravlja pripadnika postrojbe.

Vojnikinja Ana Gverić je vojna policajka u Pukovniji vojne policije. Kroz dežurnu autoophodnju tijekom ožujka 2023. sudjelovala je na nekoliko intervencija poduzevši sve potrebne mjere i radnje te je na taj način pokazala vojno-policijski profesionalizam. Tijekom izvršavanja svih dodijeljenih zadaća pokazuje veliku odgovornost, stručnost i snalažljivost. Svojim entuzijazmom i radnim elanom stvara ozračje uspješnosti i boljitka za cijelu postrojbu.

Nadnarednik Antun Brezak je dočasnik za računalne mreže u Zapovjedništvu za kibernetički prostor. Posebno se istaknuo tijekom ožujka 2023. kada je uspješno odradio terenske zadaće instalacije i konfiguracije mrežne i kripto-zaštitne opreme.

Odabir najboljih nastavlja se i dalje s ciljem odavanja priznanja dočasnicima, vojnicima i mornarima koji svojim djelima i zalaganjem pokazuju iznimnu profesionalnost i požrtvovnost i time nadahnjuju druge te promoviranju najbolje vrijednosti i identitet hrvatskog vojnika.

Foto: MORH / Josip Kopi