15.05.2023.
Admiral Hranj čestitao Gromovima

Čestitam 32. obljetnicu ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi svim njenim pripadnicima i svima koji brigadu podržavaju i prate kroz povijest.

Obilježavajući današnju obljetnicu Gromova, ne smijemo zaboraviti ogromnu ulogu u akcijama „Maslenica“ i „Bljesak“ te krunu vojne pobjede u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“.

U godinama Domovinskog rata, godinama velikih izazova i iskušenja, slavna imena Gromova pronosile su tisuće hrabrih dragovoljaca i branitelja središnje Hrvatske. Gromovi su Domovinskog rata hrabro stajali na braniku domovine ustrajni u borbi za opstojnost svoga naroda, a mnogi od njih herojski su položili svoje živote za samostalnost i neovisnost Republike Hrvatske. Neka vam budu trajna inspiracija jer oni nisu znali za uzmak i poraz.

Njima u zalog, koristeći se dragocjenim iskustvima iz Domovinskog rata, u današnje vrijeme moramo težiti dostizanju najviše razine standarda modernizacije te obuke i izobrazbe svakog pripadnika Hrvatske vojske.

Poštovani mladi Gromovi, imate čast i odgovornost biti pripadnici ove postrojbe - postrojbe koja ima posebno mjesto u povijesti stvaranja naše zemlje i Hrvatske vojske. Vjerujem u vaše sposobnosti, vaš potencijal i visoku motiviranost i čestitam vam na svim dosadašnjim uspjesima, zalaganju i predanosti vojnom pozivu. Ne zaboravite da ste vi nasljednici 2. gardijske brigade, ugledajte se na svoje ponosne prethodnike kako bi se njezin ratni put prenosio s pokoljenja na pokoljenja.

Svim pripadnicima čestitam 32. obljetnicu ustrojavanja i Dan 2. gardijske brigade sa željom da i nadalje savjesno, uspješno i profesionalno obavljate sve zadaće koje su pred vas postavljene, na zadovoljstvo i dobrobit svakog pojedinca i naših Oružanih snaga u cjelini.

                                          Poštovani pripadnici 2. mb Gromovi,

                                                               JEDNOM GROM - ZAUVIJEK GROM!

                                                                                                                                    NAČELNIK GS OSRH

                                                                                                                                                  admiral

                                                                                                                                             Robert Hranj