22.03.2023.
30. obljetnica pogibije pripadnika 93. zrakoplovne baze i 7. domobranske pukovnije

Obilježena je 30. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja koji su poginuli od 18. do 23. ožujka 1993. u Škabrnji u obrani dostignutih crta u VRO “Maslenica”.

Susret sjećanja i zahvale za desetoricu poginulih hrvatskih branitelja: Marijana Grdovića, Marina Jeraka, Milana Mrdalja, Šimu Smolića, Darka Torbarinu, Mladena Veleslavića, Zorana Bašića, Radu Bilavera, Slavka Eraka i Ivana Klarina, pripadnika 93. zb i 7. domobranske pukovnije održan je na mjesnom groblju Sukošan-Debeljku u utorak 21. ožujka 2023. godine.

Počast poginulim braniteljima odalo je izaslanstvo 93. krila HRZ-a predvođeno zapovjednikom brigadirom Krešimirom Ražovom, ratni zapovjednici 93. zb i 7. domobranske pukovnije te izaslanstva lokalne i područne samouprave i udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Misu zadušnicu služio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, nadbiskup zadarski msgr. Milan Zgrablić u zajedništvu sa vojnim kapelanom o. Ivom Topalovićem, mjesnim župnikom Sukošana-Debeljaka don Marinko Duvnjak, a u programu sjećanja i zahvale sudjelovala je i klapa “Sveti Juraj” i župni zbor Sukošan-Debeljak.

Foto: HRZ/ D. Vujević