17.02.2023.
Obuka za rukovatelja materijalne imovine klase IX

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u vremenu od 6. veljače do 17. veljače 2023. provedena je obuka za rukovatelja materijalne imovine klase IX sa šest polaznika.

Cilj i zadaća same obuke je osposobiti i podučiti polaznike za samostalan rad u organizaciji skladištenja, planiranje, prijem, čuvanje, rukovanje, kao i način vođenja, praćenja ažuriranje i izvješćivanja o stanju materijalne imovine klase IX te provođenje mjera zaštite povjerenih materijalnih sredstava. Klasa IX obuhvaća pričuvne dijelove i komponente uključujući alate, pribore i sklopove te predmete potrebne za održavanje materijalnih sredstava.

Obuka je provedena u dva dijela kroz dva tjedna odnosno 70 sati. Prvi dio odnosio se na obradu teorijskog dijela planiranih zadaća u učionici. Drugi dio obuke zasnivao se na praktičnom dijelu i vježbama koje su planirane i provedene kroz ispunjavanje skladišnih evidencija, evidencija zaduženja te praćenje prijema, nabave, izdavanje i slanje materijalne imovine klase IX u tehničkoj radionici BzOLP-a i informatičkoj učionici koristeći se računalnim programima.

Tijekom obuke polaznici su zadovoljili sve uvjete za dodjelu potvrde o uspješnom završetku obuke za rukovatelja materijalne imovine klase IX. Voditelj obuke satnik Dalibor Vukas uručio je polaznicima potvrdnice o uspješno završenoj obuci.

Foto: Goran Mažar