23.12.2022.
Božićno-novogodišnja čestitka admirala Hranja

Božić nas ispunjava istinskom snagom i sve ljude dobre volje poziva da promiču mir, optimizam, humanost, solidarnost i ljubav prema bližnjem. Upravo su nam te vrijednosti potrebne u suočavanju s našom svakodnevnicom i izazovima koji nas okružuju.

U protekloj godini Hrvatska vojska ispunila je planske zadaće i odgovorila na mnogobrojne izazove. Naš vojnički poziv je poziv služenja, prije svega svom narodu i Domovini, ali i obrani međunarodnog pravnog poretka i služenju miru. Ponosni smo što možemo pružiti potporu civilnoj zajednici gdje do punog izražaja dolazi predano služenje Domovini i njenim građanima.

U ove dane kada se pripremamo za Božić, naše misli su posebno upućene vama koji ste odvojeni od svojih obitelji i daleko od domovine časno služite u plemenitoj zadaći potpore miru. U ovim blagdanskim danima zajedništva, s toplinom se prisjećamo i svih onih koji su svoje živote darovali za mir i slobodu Lijepe Naše i bolji život svih građana Republike Hrvatske.

Ponosan sam na sve vas, pripadnice i pripadnike Hrvatske vojske, jer svakim danom, u svakoj svojoj zadaći, pokazujete kako se hrvatski vojnik treba ponašati u zahtjevnim vremenima.

Ljudska poruka Božića neka bude poticaj svima nama da i nadalje upornošću i predanim radom ustrajemo na izgradnji bolje budućnosti za sve nas, da budemo graditelji mira, pravednosti, solidarnosti i tolerancije.


                                                                    Vama i vašim obiteljima

                          želim sretan i radostan Božić te zdravu, veselu i uspješnu 2023. godinu!


                                                                                                                               NAČELNIK GSOSRH

                                                                                                                                           admiral

                                                                                                                                       Robert Hranj