31.05.2022.
Na Jarunu održan TT zbor i koncert Jazz orkestra HV-a

U ozračju proslave Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u ponedjeljak 30. svibnja 2022. na RSC Jarun Jazz orkestar Hrvatske vojske održao je prigodni koncert.

“Drago mi je što je unatoč lošem vremenu bio veliki odaziv naših građana. Koncert je jako lijepo prihvaćen, a publika je pjevala zajedno s Jazz orkestrom, to je zaista poseban osjećaj”, ispričao je bojnik vojni specijalist Davor Dropuljić i dodao kako mu je drago da je i Jazz orkestar HV-a sudjelovao u obilježavanju Dana državnosti i Dana Hrvatske vojske.

Na Jarunu je bio izložen i taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme, borbene i neborbene tehnike postrojbi Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i civilne zaštite obišao je veliki broj zainteresiranih građana.

Građanima su prikazane i vježbe Počasno-zaštitne bojne, Pukovnije vojne policije i Zapovjedništva specijalnih snaga, a Dan državnosti i Dan Hrvatske vojske Hrvatsko ratno zrakoplovstvo obilježilo je preletom dva MiG-a 21 te atraktivnim letačkim programom akrobatske grupe “Krila Oluje” iznad Jaruna.

Foto: MORH / T. Brandt i F. Klen