22.12.2022.
Ministar Banožić i admiral Hranj zaželjeli sretan Božić

Uoči nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj iz Zapovjedno operativnog središta u četvrtak 22. prosinca 2022. putem videokonferencije razgovarali su sa zapovjednicima kontingenata u misijama i operacijama potpore miru. Zapovjednicima i pripadnicima Hrvatske vojske koji se nalaze u međunarodnim misijama i operacijama čestitali su Božić i novu 2023. godinu te su im zahvalili na svemu što čine za zaštitu i očuvanje hrvatskih interesa.

“Znam da vam u ovim trenucima nije lako jer ste izvan svoje domovine. Hvala na svemu što činite za Hrvatsku vojsku i hrvatsku državu, na svemu što činite s ciljem očuvanja hrvatskih interesa, što ste svoje znanje, energiju i sposobnosti ugradili u vjerodostojnost odgovora hrvatske države u ovim izazovnim vremenima”, rekao je ministar Banožić.

Istaknuo je kako iz komunikacije sa svim partnerima i saveznicima, za pripadnice i pripadnike Hrvatske vojske u misijama i operacijama uvijek dobiva riječi pohvale. “Hrvatski vojnici u operacijama i misijama priznati su po svom uspjehu, znanju, upornosti”, naglasio je Banožić te poručio kako je Ministarstvo obrane orijentirano na modernizaciju i opremanje te daljnje ulaganje u pripadnice i pripadnike Hrvatske vojske kroz sve raspoložive zakonske okvire.

“Želim vama i vašim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić i da vam nova 2023. godina bude još uspješnija, da uspješno izvršite sve svoje zadaće i sretno se vratite u domovinu”, rekao je Banožić.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj rekao je da svaka misija i operacija ima svoje specifične izazove, rizike i opasnosti. „Vaša obaveza je da zadaće izvršite kvalitetno, motivirano i profesionalno.

Prioritetna je i fizička sigurnost svakog pripadnika Hrvatske vojske. Vi kao zapovjednici kontingenata imate veliku odgovornost, a vaša odgovornost su naši ljudi. Mnogi vojnici, dočasnici od vas traže smjernice, zapovijedi, kako postupati i kako se ponašati u određenim situacijama. Želim vama i vašim obiteljima blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu“, rekao je admiral Hranj.

Zapovjednik 38. HRVCON-a u operaciji KFOR brigadir Marko Pulić, zapovjednik 1. HRVCON-a u Republici Mađarskoj kapetan fregate Ivan Zečević Tadić, zapovjednik 8. HRVCON-a u Iraku brigadir Davor Stipetić i zapovjednik 10. HRVCON-a u Republici Poljskoj bojnik Nenad Večenaj istaknuli su kako su pripadnici kontingenata dobro te da su spremni za izvršavanje svih zadaća koje se pred njih postave. Svima u Hrvatskoj čestitali su Božić i zaželjeli sretnu i uspješnu novu godinu.

Foto: MORH / F. Klen