22.12.2022.
Blagoslov Ministarstva obrane i Glavnog stožera OSRH

Blagoslov Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga RH održan je u četvrtak 22. prosinca 2022. u predvorju Ministarstva obrane, a predvodio ga je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Blagoslovu su prisustvovali ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, državni tajnici, ravnatelji uprava te djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Svim djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Oružanih snaga vojni ordinarij mons. Bogdan zaželio je čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu novu godinu te zazvao Božji blagoslov za sve djelatnike, članove njihovih obitelji i prijatelje, za poginule branitelje koji su dali živote za slobodu Domovine kao i za preminule djelatnike Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

“Uoči Božića, svetkovine rođenja Kristova, želim da vas sve dotakne Krist, da vi i vaše obitelji Božić dočekate ispunjeni vjerom. U ovo izazovno vrijeme, neka nam Bog svima udijeli snagu i optimizam da zajedno idemo naprijed, za dobro naših obitelji, naših duša i našeg naroda”, rekao je mons. Jure Bogdan.

Blagoslov Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH tradicionalno se održava svake godine u božićno vrijeme.

Foto: MORH / F. Klen