12.12.2022.
Obuka za vozača vozila MRAP Maxx Pro Plus

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega Zapovjedništva za potporu, od 5. do 9. prosinca 2022. provedena je obuka za vozača vozila MRAP Maxx Pro Plus. Obuku je uspješno svladalo pet polaznika koji su zadovoljili uvjete za dobivanje potvrde o osposobljenosti za vozača vozila MRAP (Mine Resistant Ambush Protected).

Tijekom pet dana koliko traje obuka za vozača Maxx Pro Plus vozila obuhvaćene su sve radnje i postupci iz područja upravljanja motornim vozilom gdje su polaznici osposobljeni u upravljanju vozilom u svim cestovnim i terenskim uvjetima te su polaznici obučeni i uvježbani za izvođenje radnji vezanih uz opsluživanje vozila i procedurama u izvanrednim situacijama.

Polaznik obuke na vozilu MAXX PRO PLUS, vojnik Mario Pereković, pripadnik Tigrova, ovu obuku opisuje kao zanimljivo iskustvo zbog zahtjevnosti u cestovnom prometu, a posebno je istaknuo stručnost instruktora.

Voditelj Odsjeka za izobrazbu i doktrinu prometne službe, pukovnik Boris Galić čestitao je polaznicima na uspješno završenoj obuci te im je uručio potvrdnice

Tekst i foto: ZzP / Goran Mažar