05.11.2022.
Admiral Hranj čestitao Tigrovima

Dragi Tigrovi, poštovani pripadnici 1. gardijske brigade i mehanizirane bojne „Tigrovi“, čestitam vam vašu obljetnicu!

Govoriti danas, nakon trideset i dvije godine, o Tigrovima i njihovom ratnom putu, o žrtvi i izuzetnim naporima kroz teške godine Domovinskog rata, to znači govoriti o obrani i oslobađanju cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske i sudjelovanju u svim obrambenim i oslobodilačkim akcijama.

Vaša hrabrost, odanost, odlučnost, ustrajnost, nepokolebljivost, umijeće i visoka profesionalnost ostavili su neizbrisiv pečat na tijek i ishod Domovinskog rata. Od srca hvala na svemu što ste činili u obrani slobode i dostojanstva hrvatskih građana, hvala vašim obiteljima i najbližima. Na oltaru Domovine život je ostavilo tristo šezdeset i sedam Tigrova, a tisuću sedamsto i jedanaest Tigrova je ranjeno. Sudbina vaših šest suboraca još i danas se ne zna i vode se kao nestali.

Budite ponosni na dane pobjede, budite ponosni na slobodu koja nije darovana, budite ponosni što ste naraštajima koji dolaze sačuvali i ostavili u nasljeđe našu voljenu Hrvatsku.

Današnja 1. mehanizirana bojna Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sljednica je povijesne 1. gardijske. Njeni pripadnici, mladi Tigrovi, svojim radom, zalaganjem i postignućima svakodnevno dokazuju kako su vaši dostojni nasljednici.

Dragi Tigrovi, čestitam vam dan brigade i dan bojne i želim vam obilje zdravlja, uspjeha i zadovoljstva!


NAČELNIK GSOSRH

admiral

Robert Hranj