25.10.2022.
Radno u Požegi

U proteklih nekoliko tjedana u požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu provedeno je nekoliko obučnih događaja.


Obuka osposobljavanja vozača za kategorije C i E

Od 12. rujna do 20. listopada provedeno je osposobljavanje polaznika za vozača C i C+E kategorije. Polaznici obuke su osposobljeni za sigurno upravljanje teretnim motornim vozilom u različitim cestovnim, terenskim i vremenskim uvjetima te sa korištenjem svih uređaja na vozilu kao i sigurnosnim mjerama kojih se pri upravljanju moraju pridržavati.

U prvom tjednu obuke polaznici prolaze prometne propise i sigurnosna pravila. Po položenom ispitu iz predmeta prometni propisi i sigurnosna pravila pristupaju obuci upravljanju motornim vozilom, dok su obuku terenska i relacijska vožnja na specifičnim terenima i uporaba vitla provodili u zadnjem tjednu obuke (kada su polaznici položili vozački ispit).

Polaganje vozačkog ispita proveli su ovlašteni ispitivači HAK-a iz regionalnog ispitnog centra Osijek. C i C+E kategoriju uspješno je položilo sedamnaest polaznika.


Završena obuka za rukovatelja materijalnih sredstava (MS)

Od 10. do 21. listopada provedena je obuka za rukovatelja materijalnih sredstava.

Polaznici su osposobljeni za rad na dužnosti rukovatelja materijalnih sredstava prema važećim pravilima, propisima i mjerodavnostima. Zadaća je obučiti djelatnike s postupcima pravilnog skladištenja i vođenja evidencije te procedura pri popisu, rashodu i mjerama zaštite.

Polaznici su u potpunosti su svladali plan i program obuke te zadovoljili sve uvjete za dobivanje potvrde o osposobljenosti.

Voditelj obuke bojnik Ivan Škrlin uručio je potvrdnice te im zaželio uspjeh u radu.


Završena obuka za vozača vozila M-ATV

od 17. do 21. listopada provedena je obuka za vozača višenamjenskog vozila M-ATV (MRAP-All Terrain Vehicle).

Polaznici su obučavani za sigurno upravljanje višenamjenskim vozilom u cestovnim i terenskim uvjetima kao i uporabi svih uređaja koji omogućavaju bolju prohodnost te sa sigurnosnim mjerama u korištenju vozila.

Tijekom provedbe obuke prošli su dnevne i noćne kao i terenske uvjete vožnje na logističkom vježbalištu „Glavica“, a dio obuke je proveden u uvjetima javnog gradskog prometa u gradu Požegi.

Polaznici obuke ispunili su sve preduvjete za dobivanje potvrde o osposobljenosti za vozača vozila M-ATV.

Vojnik Bruno Jelušić, pripadnik Bojne za opću logističku potporu, ističe kako će mu ova obuka pružiti mogućnost napredovanja unutar sustava. Navodi kako mu je čast bilo sudjelovati na ovoj obuci te da je obuka izvukla najbolje iz njega, a posebno mu se svidio pristup instruktora.


Foto: SzOiDL / Adrijana Mijoković