21.10.2022.
Memorijalno natjecanje ZSS-a u praktičnom streljaštvu “Skupnik Josip Briški”

U sjećanje na poginulog pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga, skupnika Josipa Briškog, na strelištu “Kovačevo” na Grobniku provedeno je memorijalno natjecanje u praktičnom streljaštvu

U sjećanje na poginulog pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga, skupnika Josipa Briškog, na strelištu “Kovačevo” na Grobniku, provedeno je 12. listopada 2022. godine memorijalno natjecanje Zapovjedništva specijalnih snaga u praktičnom streljaštvu “skupnik Josip Briški”. Natjecanje je provedeno u dvije discipline (puška i pištolj), a jedan od uvjeta za sudjelovanje bila je završena Temeljna obuka za specijalna djelovanja.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO-ovoj misiji potpore miru Odlučna potpora u Afganistanu. Preminuo je 24. srpnja 2019. od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Posmrtno mu je dodijeljena Zlatna Domovinska medalja. Središte za međunarodne vojne operacije u vojarni “Vitez Damir Martić” od listopada 2019. nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”.

Foto: ZSS