18.10.2022.
Uspjeh pričuvnica HV-a Barbare Matić i Lare Cvjetko poticaj je pripadnicima HV-a

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima primili su u ponedjeljak 17. listopada 2022. u Ministarstvu obrane ugovorne pričuvnice Hrvatske vojske, osvajačice zlatne i srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u judu Barbaru Matić i Laru Cvjetko.

Čestitajući Barbari Matić na naslovu svjetske prvakinje i Lari Cvjetko na tituli doprvakinje svijeta, ministar Banožić pohvalio je njihov trud, motivaciju i fokusiranost kojim su ostvarile povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u judu i čime su još jednom oduševile cijelu Hrvatsku.

“Ispisale ste posebnu stranicu svjetske sportske povijesti. Ponosni smo što ste dio velike obitelji Ministarstva obrane i Hrvatske vojske”, rekao je Banožić, istaknuvši kako su njihovi uspjesi, kao i uspjesi drugih vrhunskih sportaša ugovorih pričuvnika Oružanih snaga RH, poticaj vojnikinjama i vojnicima i svim mladim ljudima koji svoje karijere žele razvijati u Hrvatskoj vojsci.

Ministar Banožić zahvalio je i trenerima, Judo savezu te obiteljima i prijateljima bez čije potpore ovakvih sjajnih ostvarenja Barbare i Lare ne bi bilo.

“Vjerujem da ćete sa ovakvim sjajnim sportskim uspjesima nastaviti i dalje, a na svom putu imat ćete čvrsti oslonac i najvjernije navijače u vašoj Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane! Hvala vam još jednom, Barbara i Lara, što ste sve nas učinili ponosnim!”

Načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH admiral Robert Hranj istaknuo je kako je zadovoljstvo bilo gledati nastupe Barbare Matić i Lare Cvjetko na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu. “Promovirale ste Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku, ali osvojene medalje prvenstveno su vaš osobni uspjeh i imate pravo biti ponosne. Hrvatska vojska i dalje će vas podržavati”, rekao je Hranj dodavši kako vjeruje da je pred Barbarom i Larom još mnogo medalja.

Barbara Matić istaknula je kako je ponosna što je ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske: “Ponosna sam na rezultat koji smo postigle i na to što se hrvatska himna već dvije godine intonira na dodjeli medalja na Svjetskom prvenstvu u judu”.

“Hvala na podršci koju nam Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska pružaju, značajna je to potpora nama i našoj sportskoj karijeri. Trudit ćemo se i dalje ostvarivati najbolje rezultate,” rekla je Lara Cvjetko.

Sastanku su nazočili i treneri Vladimir Preradović i Dragan Crnov, predsjednica Hrvatskog Judo saveza Sanda Čorak i glavni tajnik Hrvatskog Judo saveza Hrvoje Lindi.

Foto: MORH/ J. Kopi, OSRH/D. Kos