19.09.2022.
Obraćanje prvog dočasnika OSRH polaznicima Visoke dočasničke izobrazbe

Polaznicima 21. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe (VDI) u petak 16. rujna 2022. obratio se prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec, pozdravivši ih u ime načelnika GSOSRH admirala Roberta Hranja i svoje osobno.

Nakon što je voditelj Odsjeka VDI časnički namjesnik Siniša Šurmin upoznao prvog dočasnika sa zadaćama Odsjeka te okvirnim planom tijeka izobrazbe u školskoj godini 2022./2023. kao i zadaćama u narednom razdoblju, slijedilo je predstavljanje polaznika.

Časnički namjesnik Klanjec zaželio je polaznicima puno uspjeha u školovanju, posebno naglasivši da je od uspjeha iskazanog ocjenama važnije stjecanje novih znanja i kompetencija, ali i izgradnja tima i klime koja garantira da će vrijeme provedeno na izobrazbi ostati lijepa uspomena i potaknuti svijest o korisno utrošenom vremenu. Posebno je pozvao polaznike iz prijateljskih i partnerskih zemalja da tijekom školovanja na VDI upoznaju Republiku Hrvatsku i grad Zagreb te da nakon školovanju daju i svoj doprinos u nastavku izgradnje izvrsnih odnosa između dočasničkih lanaca potpore njihovih matičnih oružanih snaga i OSRH.

Za kraj, najavio je svoj daljnji angažman u školovanju 21. naraštaja VDI tijekom školske godine kroz programsko područje Program aktualnih predavanja.

Visoka dočasnička izobrazba je četvrta, ujedno i najviša razina slijedno-rastuće izobrazbe dočasnika operativno strategijske razine za buduće nositelje najviših dočasničkih dužnosti, koja osim združenog ima i internacionalni karakter jer ju osim polaznika iz OSRH pohađaju i polaznici iz nama partnerskih, savezničkih i prijateljskih zemalja.

21. naraštaj VDI sastoji se od 9 polaznica i polaznika iz OSRH te po jednog polaznika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Foto: OSRH