06.09.2022.
Učenje engleskog jezika za početnike – rezultati i perspektiva

U potpori realizacije NATO cilja sposobnosti E1101N, a u cilju intenziviranja učenja početnih razina engleskog jezika u UJ OS RH te pružanja strukovne potpore u razvoju i primjeni programa izobrazbe instruktora engleskog jezika u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu, 1. i 2. rujna 2022. u organizaciji Personalne uprave Glavnog stožera OSRH održala se 4. radionica „Učenje engleskog jezika za početnike u postrojbama - rezultati i perspektiva“.

Pored predstavnika Personalne uprave GSOSRH, u radu su sudjelovali djelatnici Središta za strane jezike „Katarina Zrinska“ HVU „Dr. Franjo Tuđman“ te voditelji i instruktori engleskog jezika koji provode Tečaj engleskog jezika za početnike u UJ OSRH.

Voditelji i instruktori engleskog jezika od strane stručnih djelatnika, odnosno mentora SSJ „Katarina Zrinska“ HVU „Dr. Franjo Tuđman“ proveli su analizu postojećeg nastavnog plana i programa „Tečaja za početne razine engleskog jezika u ustrojstvenim jedinicama OS RH“ te su upoznati s prijedlogom novog nastavnog plana i programa međunarodnog „Naprednog tečaja metodike za instruktore engleskog jezika za početnike u postrojbama“. Također, prezentirana je uputa o kreiranju i provedbi završnog testa postignuća te praćenja napretka korisnika s primjenom nastavne dokumentacije

Također, instruktori su upoznati s Planom implementacije NATO cilja sposobnosti E1101N, metodikom korištenja knjiga „New English File“ i „American Language Course (ALC)“ te mogućnosti primjene učenja engleskog jezika na daljinu „e-engleski“ dostupne putem Intranet stranice OSRH.

Sudionici radionice su uz razmjenu iskustava i znanja, analizirali i stanje na pojedinim lokacijama provedbe tečaja.

Foto: J1 GS OSRH