22.08.2022.
Simpozij Kibernetička obrana

Dana 18. kolovoza 2022. u vojarni “Kovčanje”, Mali Lošinj, započeo je simpozij “Kibernetička obrana”. Simpozij se provodi u organizaciji Uprave za komunikacijsko-informacijske sustave GS OS RH u razdoblju 18. do 24. kolovoza 2022. Ovogodišnji simpozij je nastavak desetogodišnje suradnje Oružanih snaga RH s Nacionalnom gardom Minnesote u okviru State Partnership Programa.

Tema simpozija je korištenje različitih alata u potpori obuke i izobrazbe osoblja (kao što su kibernetički poligoni, simulatori, igre). Uz predstavnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH na simpoziju sudjeluju predstavnici Nacionalne garde Minnesote, Sveučilišta u Marylandu, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, Nacionalnog CERT-a, Ministarstva unutarnjih poslova, Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Visokog učilišta Algebra i tvrtke Utilis d.o.o.

Aktivnosti razvoja kibernetičkih sposobnosti s Nacionalnom gardom Minnesote nastavit će se provedbom radionice za razvoj tehničkih sposobnosti u razdoblju 25. do 30. kolovoza također u organizaciji Uprave za komunikacijsko-informacijske sustave. Radionicu će provoditi instruktori Nacionalne garde Minnesota.

Foto: GS OS RH / D. Petek