18.07.2022.
Završetak 14. naraštaja Izobrazbe časnika u funkcionalnom području

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u četvrtak 14. srpnja 2022. održana je promocija završetka 14. naraštaja Izobrazbe časnika u funkcionalnom području Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro” te su uručena uvjerenja i svjedodžbe o završetku izobrazbe.

Svečanosti su nazočili zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin, načelnik Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadir Damir Stručić, dekan HVU-a brigadir Andrija Kozina, načelnik Zapovjedno stožerne škole kapetan bojnog broda Marijan Dražetić, čelnici ustrojstvenih jedinica HVU-a, načelnici katedri i nastavnici koju su proveli izobrazbu. Izobrazbu su uspješno završilo 52 časnika, a najboljim polaznikom naraštaja proglašen je pukovnik Tihomir Galić iz Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”. Drugo rangirani je satnik Jurica Perišin iz zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske dok je treći satnik Nikola Vlašić iz Središta za borbenu obuku.

Izobrazba časnika u funkcionalnom području treća je razina slijedno rastuće izobrazbe časnika, kojoj je težište na razvoju izvrsnosti u funkcionalnim područjima. Izobrazba traje četiri mjeseca, a sastoji se od općeg, vojno-strukovnog modula i modula operativnog umijeća i planiranja operacija.

Foto: HVU/ M. Sever