20.06.2022.
Završena vojna vježba ISTAR 22

Završena je vojna vježba ISTAR 22 koja se provodila na lokacijama vojnog poligona „Eugen Kvaternik“, Slunj, vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“, Zemunik Donji i vojarni „Satnik Josip Zidar“, Velika Buna. Na vježbi su sudjelovali pripadnici Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obavještajne pukovnije.

Glavni cilj vježbe ISTAR 22 bio je razvoj sposobnosti i integracija multidisciplinarnog obavještajnog djelovanja namjenskih organizacija vojnoobavještajnih snaga u provedbi operativnih zadaća prema NATO doktrinarnom pristupu te prosudba dostignutih sposobnosti u vođenju i upravljanju obavještajnim procesima i zadaćama.

Danom uvaženih gostiju 14. lipnja 2022. završena je vojna vježba ISTAR 22. Provedbom vojne vježbe ostvareni su svi težišni ciljevi, a združenim obavještajnim djelovanjem osigurane su pravovremene i mjerljive obavještajne informacije zapovjedniku operacije tijekom procesa donošenja vojne odluke. Postignuta je interoperabilnost obavještajnih procesa u fazi planiranja i provedbi operacija kao i integracija vojnoobavještajnog modula Obavještajne pukovnije u potpori operacijama na razini brigade.

Foto: MORH / T. Brandt