18.05.2022.
Najbolji vojnici i dočasnici siječnja, veljače i ožujka 2022.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj uručio je u ponedjeljak 16. svibnja 2022. pohvale i prigodne poklone najboljim vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske za siječanj, veljaču i ožujak 2022.

Na svečanosti je uz načelnika Glavnog stožera OSRH admirala Roberta Hranja sudjelovao i prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec.

Pohvale za ostvarene iznadprosječne rezultate u radu zaslužili su:

vojnik Jurica Hruška – najbolji vojnik siječnja

narednik Marko Domazet – najbolji dočasnik siječnja

razvodnik Josip Miličić – najbolji vojnik veljače

stožerni narednik Mihael Uršić – najbolji dočasnik veljače

pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga – najbolji vojnik ožujka

stožerni narednik Josip Miljanić – najbolji dočasnik ožujka

Vojnik Jurica Hruška posebno se istaknuo tijekom siječnja 2022. kada je obuku za vodiča službenih pasa u pukovniji Vojne policije u OCVSP „Satnik Krešimir Ivošević“ u Dugom Selu završio kao najbolji polaznik obuke.

Narednik Marko Domazet osobito se istaknuo radu kao pripadnik 36. HRVCON-a u zapovjedništvu misije KFOR. Od dolaska u misiju KFOR narednik Domazet uveo je dosta novina te je izrazito unaprijedio rad unutar svoje ustrojstvene jedinice u misiji.

Razvodnik Josip Miličić se u veljači posebno istaknuo u uvođenju u svoju postrojbu ABG MK-19 Mod 3, automatskim bacačem granata 40x53 mm montiranim na BOV PATRIA. U koordinaciji s ostalim funkcionalnim sastavnicama, njegova postrojba i razvodnik Miličić kao glavni nositelj, počinje s izradom orisa obuke i ocjenjivanja za to novo oružje u OS RH. Nakon dugotrajnog rada, pored svih svojih redovitih dužnosti, izradio je vrlo detaljan i precizan obučni dokument koji će biti ugrađen u novi Priručnik Specijalističkih vojnih vještina te kao takav služiti za obuku mnogih nadolazećih generacija.

Stožerni narednik Mihael Uršić se u veljači 2022. posebno istaknuo kao instruktora u NATO Centru izvrsnosti i sudjelovanja na mnogim međunarodnim aktivnostima i vježbama. Osmislio je i organizirao novi, izrazito kompleksan i kompliciran oblik obuke u OS RH.

Stožerni narednik Josip Miljanić se tijekom ožujka 2022. posebno istaknuo u provedbi specijalističkog dijela obuke za prekvalifikaciju vojnika i dočasnika te je tom prilikom osobno proveo 80% nastavnog procesa. Provodio je i obuku u selekcijskom postupku s kandidatima za popunu roda. Pored navedenog proveo je i vojno-stručnu praksu kadeta HVU „Dr. Franjo Tuđman“ iz njegove discipline.

Pripadnici Oružanih snaga RH proglašeni su najboljim vojnicima i dočasnicima za postignute iznadprosječne rezultate u obuci i obnašanju dužnosti u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima. Pohvaljeni i nagrađeni vojnici i dočasnici pokazali su da su sposobni provoditi i daleko kompleksnije zadaće, a njihova postignuća često su uvelike nadilazile zahtjeve njihovih osobnih ustrojbenih mjesta i dužnosti.

Načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj čestitao je najboljim vojnicima i dočasnicima. „Čestitam vam jer je to prvenstveno veliko priznanje za vas, a uz to ide i naša zahvalnost za sve što ste učinili da mi kao kolektiv budemo još bolji.“ - istaknuo je admiral Hranj rekavši da će naša zadaća i dalje biti prepoznavati najbolje te ih istaknuti kako bi bili primjer drugim pripadnicima Oružanih snaga.

Foto: Medijski tim OSRH