18.05.2022.
Izobrazba 12. naraštaja prve razine slijedno rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalista

Završetkom izobrazbe polaznici su ostvarili preduvjete za raspored na odgovarajuću dočasničku dužnost i dodjelu prvog dočasničkog čina, dočasnika vojnog specijalista

Izobrazba 12. naraštaja prve razine slijedno rastuće dočasničke izobrazbe vojnih specijalista uspješno je provedena od 19. travnja do 11. svibnja 2022. u vojarni “123 brigade HV” u Požegi. Završetkom ove izobrazbe polaznici su ostvarili preduvjete za raspored na odgovarajuću dočasničku dužnost i dodjelu prvog dočasničkog čina – dočasnika vojnog specijalista.

Izobrazbu je uspješno završilo pet polaznika. Cilj izobrazbe je stjecanje kompetencija od kojih su najvažnije biti vođa vojnika, znati odgovoriti na postavljenu zadaću, zahtjev i izazov kao vođa i raditi sve što se od vođe očekuje.

Svečanost na kojoj su polaznicima uručena uvjerenja o uspješno završenoj izobrazbi održana je 11. svibnja 2022. u prostorima Dočasničke škole u vojarni “123. brigade HV” u Požegi.

Svečanosti su prisustvovali zapovjednik Dočasničke škole brigadir Ivica Pejaković, zamjenik zapovjednika Dočasničke škole pukovnik Goran Ozanjak, prvi dočasnik Dočasničke škole časnički namjesnik Miroslav Raštegorac te načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Damir Bakunić.

Foto: OSRH