23.12.2021.
Svečanost u povodu promaknuća i zahvala umirovljenim dočasnicima i časnicima

U Hrvatskoj kopnenoj vojsci, 22. prosinca 2021. održana je svečanost u povodu promaknuća pripadnicima Hrvatske kopnene vojske, nagrada najistaknutijim pripadnicima Hrvatske kopnene vojske te umirovljenja dočasnika i časnika te uručenja zahvalnica načelnika Glavnog stožera OSRH za njihovu časnu i predanu službu.

U Zapovjedništvu HKoV-a u Karlovcu načelnik stožera - zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid uručio je odluke o promaknućima za pet časnika i dva dočasnika kao i samokres s posvetom za jednog časnika i dočasnika. Zahvalnice načelnika Glavnog stožera OSRH i zahvalnica Zapovjednika Hrvatske kopnene vojske uručena je četvorici časnika i jednom dočasniku.

U ime pohvaljenih i nagrađenih i posebno onih kojima prestaje djelatna vojna služba s pravom odlaska u mirovinu obratio se brigadir Ferdo Mišulin.

General-bojnik Tihomir Kundid, načelnik stožera i zamjenk zapovjednika HKoV-a, zahvalio je na njihovom doprinosu, na ulaganju u obrambeni sustav i na spremnosti da dio sebe ugrade u razvoj i za dobrobit Oružanih snaga RH. Posebno je naglasio da je većina umirovljenih dočasnika i časnika sudjelovalo u obrani suvereniteta RH kada je odluka da služe u odori Hrvatske vojske bila čin osobne hrabrosti, požrtvovnosti i nesebičnosti, te je na kraju svim nazočnim i njihovim obiteljima poželio čestit i blagoslovljen Božić i puno uspjeha u novoj 2022. godini.

Foto: HKoV