20.12.2021.
Polaznici Ratne škole posjetili tvrtku Odašiljači i veze

Polaznici 24. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić” zajedno s načelnikom brigadirom Mijom Kožićem posjetili su u srijedu 15. prosinca 2021. tvrtku Odašiljači i veze d.o.o. (OIV).

U objektu (Toranj) Sljeme koji je zaštitni znak Medvednice i najviša točka iznad grada Zagreba. Polaznike Ratne škole dočekali su Silvijo Vučković, rukovoditelj Odjela za veze i Radovan Lovašić, rukovoditelj Odjela za radio i TV tehnologije. Polaznici su upoznati s uslugama OIV za distribuciju sadržaja s najvećim dosegom na teritoriju Republike Hrvatske i satelitski izvan granica, a obuhvaćaju sve vrste odašiljanja i/ili distribucije sadržaja mrežnim (podatkovnim) kanalima.

Posjet Ratne škole glavnom pružatelju nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture omogućio je upoznavanje s uslugama koje korisnicima nude putem pouzdanih digitalnih mreža i platformi za odašiljanje i prijenos signala, distribuciju sadržaja te prijenos podataka kroz svjetlovodnu internetsku mrežu za mission-critical usluge, te pružanje usluga hrvatskoj vojsci za komunikacijsko-informacijsku potporu kao i ostalim dionicima sustava domovinske sigunosti.

Na kraju su upoznati i s distribucijom svih multimedijalnih sadržaja, društveno odgovornim poslovanjem te vizijama razvoja.

Foto: HVU