12.12.2021.
Admiral Hranj čestitao pripadnicima HRZ-a

Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva,

ponosan sam što se 30 godina uspješno nosite s obrambenim izazovima očuvanja našeg zračnog prostora te izvršavate brojne zadaće dokazujući spremnost, obučenost, visoku profesionalnost i domoljublje. Te vas odlike rese od prvih dana ustrojavanja i djelovanja kada ste sve svoje znanje, iskustvo i energiju usmjerili ka jednom cilju: stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske. Značajna ste i važna sastavnica Oružanih snaga Republike Hrvatske, svojim djelovanjem prepoznatljivi ste ne samo u hrvatskom društvu već i među savezničkim i partnerskim zemljama, državama članicama NATO saveza i Europske unije, naročito u međunarodnim operacijama očuvanja mira.

Poštovani pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva,

čestitam svima vama koji već puna tri desetljeća živite s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, svima vama koji ste svoje živote, karijere i znanje ugradili u ratno zrakoplovstvo koje imamo danas, svima vama koji se školujete i obučavate za budućnost.

Čestitam promaknutim, pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima, a svima vama želim ispunjenje profesionalnih ciljeva uz obilje zadovoljstva i sreće te osobnih uspjeha.


S poštovanjem,

načelnik Glavnog stožera OSRH

admiral Robert Hranj


Zagreb, 12. prosinca 2021.