10.12.2021.
Završena specijalistička vojna obuka

Završena je specijalistička vojna obuka u Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu koja je trajala od 5. listopada do 10. prosinca 2021.

Nakon obuke vojnici i vojnikinje upućuju se u postrojbe na prve vojničke dužnosti ovisno o vojno-stručnoj specijalnosti prometne, tehničke i intendantske i zdravstvene službe. Ugovor o vojničkoj službi potpisuju na određeno vrijeme u trajanju od dvije godine, uz obvezni probni rad.

Voditelj obuke bojnik Marijan Šarić istaknuo je glavne značajke specijalističke vojne obuke – „Vojnici su osposobljeni za obavljanje zadaća po službama prema dužnostima na koje će se vojnici rasporediti te provedbi zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima. Osposobljeni su zapravilno rukovanje, čuvanje i održavanje prometnih, tehničkih i intendantskih sredstava u poslovima osobne vojno stručne specijalnosti.“

Obuka je prošla sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore Oružanih snaga Republike Hrvatske, a na njoj je sudjelovalo 25 polaznika.

Zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Miroslav Zelenika pohvalio je vojnike Nikicu Sklizovića i Karla Šanjugu za osobni doprinos i natprosječne rezultate na obuci.

Na kraju specijalističke vojne obuke izvršena je podjela potvrda o osposobljenosti, ugovori o rasporedu te ugovori o vojničkoj službi.

Foto: OSRH / G. Mažar