09.12.2021.
Pobjednički pehar Regate kutera svetog Nikole posadi Flote HRM-a

Naslov prvaka ovogodišnje Regate svetog Nikole, koja je održana u srijedu 8. prosinca 2021., u akvatoriju splitske lučice Poljud, osvojila je posada Flote HRM-a čime su ovu titulu uspješno obranili već petu godinu za redom.

Riječ je o veslačkoj regati kutera, posljednjem sportskom nadmetanju pripadnika Hrvatske ratne mornarice, koje tradicionalno posvećuju svom nebeskom zaštitniku sv. Nikoli.

U natjecanju je sudjelovalo šest veslačkih ekipa koje su se nadmetale na ruti duljine 0.43 NM (800m). Po završetku finalne utrke, priznanja sudionicima i pehare najuspješnijima uručio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli.

Veslačima postrojbi HRM-a poseban izazov ovoga puta predstavljalo je natjecati se sa kadetima studija Vojno pomorstvo Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman.”

Pobjednici, ekipa Flote HRM-a osvojila je zlatni pehar Regate kutera svetog Nikole. Srebrni pehar pripao je posadi Bojne Obalnog motrenja i navođenja koja se plasirala na drugo mjesto, a brončani pehar osvojila je Pomorska baza Split. Debitanti utrke, ekipa kadeta HVU-a, plasirala se na četvrto mjesto. Na petom mjestu ovoga puta našla se posada Središta za obuku HRM-a iza kojih i posada Obalne straže RH.

Foto: HRM/D. Mišić