25.11.2021.
Nastupni posjet vojnog izaslanika Češke Republike

Direktor Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general-bojnik Ivica Olujić u utorak, 23. studenoga 2021. primio je u nastupni posjet vojnog izaslanika Češke Republike za Republiku Hrvatsku, general-bojnika Jileka Líbora, koji je rezidentnom u Bratislavi, Slovačka Republika.

Tijekom sastanka naglašena je kvalitetna vojna suradnja dviju zemalja. Ukratko su prezentirani planovi razvoja Oružanih snaga Republike Hrvatske na području vojne izobrazbe i razvoja Multinacionalnog divizijskog zapovjedništva – Centar (MND-C) gdje zajednički sudjeluju zemlje u kojima je general-bojnik Líbor vojni izaslanik za Mađarsku, Slovačku Republiku i Republiku Hrvatsku.

Sudjelovanje obiju zemalja u NATO i EU međunarodnim misijama i operacijama naglašeno je kao jedna od važnih aktivnosti s ciljem doprinosa ispunjavanju zajedničkih ciljeva.

Češki vojni izaslanik zahvalio je na prijemu i iskazao želju za daljnjim jačanjem bilateralne vojne suradnje tijekom njegovog mandata s čime se složio i Direktor Glavnog stožera OSRH.

Foto: OSRH / T. Majić