15.11.2021.
Hrvatska vojska postavlja samoodrživi ekspedicijski kamp ispred KB Dubrava

Na temelju odluke ministra obrane i zapovijedi načelnika Glavnog stožera OSRH, a sukladno zahtjevu Ministarstva zdravstva, pripadnici Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske započeli su u nedjelju 14. studenoga 2021. s postavljanjem samoodrživog ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Riječ je o samoodrživom ekspedicijskom kampu sa 25 grijanih šatora opremljenih i 200 kreveta za smještaj pacijenata za čije je postavljanje angažirano 65 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu i 25 motornih vozila (četiri transportna vozila, 18 teretnih vozila i tri radna stroja).

“Hrvatska vojska od samog početka širenja pandemije koronavirusa pomaže civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske kroz razne oblike potpore te će se ponovno aktivno uključiti i dati svoj obol u postavljanju ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava”, poručio je ministar obrane Mario Banožić zaključivši: “Hvala svim pripadnicima Hrvatske vojske što su uvijek na raspolaganju i spremni su suočiti se sa svim izazovima koji se pred nama nalaze”.

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potpore zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija.

Pripadnici Bojne tijekom pandemije izvršavaju jednu od temeljenih misija Hrvatske vojske – pružanje potpore civilnim institucijama. U razdoblju od ožujka 2020. godine do danas pružali su pomoć zdravstvenim i cvilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora različitih vrsta i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih.

Foto: MORH/F. Klen