16.10.2021.
Završila izobrazba 23. naraštaja Tečaja za instruktore

U Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” (DŠ) Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” u Požegi, 15. listopada 2021. održana je svečanost povodom završetka 23. naraštaja Tečaja za instruktore gdje su polaznicima uručene potvrde o završetku tečaja i značke.

Obuka je provedena od 29. rujna do 15. listopada 2021. u vojarni “123. brigade HV” u Požegi”, a uspješno ju je završilo 17 pripadnika Oružanih snaga RH.

Potvrde o završetku tečaja polaznicima je uručio zamjenik zapovjednika DŠ pukovnik Goran Ozanjak, a značke za instruktora načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Damir Bakunić.

Tijekom obuke polaznici su kroz teoretski dio odslušali nastavni sadržaj propisan nastavnim planom i programom te su u praktičnom dijelu kroz različite vježbe proveli raščlambu obučnog sata sukladno pedagoško metodičkim standardima.

Cilj tečaja je stjecanje kompetencija polaznika za poučavanje i obučavanje nižih dočasnika i vojnika u procesu što učinkovitijeg osvježavanja postojećih ili usvajanju novih znanja i vještina pojedinca i malih skupina radi ispunjavanja svih zadaća.

Tečaj za instruktore sadržajno se nastavlja na drugu razinu dočasničke izobrazbe – Temeljnu dočasničku izobrazbu, čime će se proširiti kompetencije zapovjednika desetina u području poučavanja i obučavanja, odnosno izgrađuje poučavateljske i obučavateljske kompetencije budućih instruktora.

Foto: HVU / M. Jalšovec