08.10.2021.
Dekan HVU-a na konferenciji CEFME u Srbiji

Dekan Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman“ brigadir Andrija Kozina sudjelovao je od 5. do 8. listopada 2021. na međunarodnoj godišnjoj konferenciji Srednjouropskog foruma o vojnom obrazovanju (Central European Forum on Military Education – CEFME) koja se održava u Beogradu.

Domaćin konferencije bilo je Sveučilište obrane Srbije, a na konferenciji su sudjelovala izaslanstva iz Austrije, Češke, Hrvatske, Poljske i Slovačke.

Konferenciju je otvorio državni tajnik MO-a Srbije Aleksandar Živković. Istaknuo je da vojno obrazovanje ima povijesnu ulogu i značaj za obranu svake zemlje te je zbog toga važno neprekidno ulaganje u obrazovanje djelatnih vojnih osoba.

Tema je ovogodišnje konferencije “Utjecaj suvremenog operativnog okruženja na vojno obrazovanje“ te je raspravljano o suvremenim metodama obrazovanja i potpore razvoju vojnog obrazovanja djelatnika, o potrebi bolje umreženosti vojnih sveučilišta i akademija, razmjeni studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja.

CEFME je dobrovoljna asocijacija vojnih sveučilišta s područja srednje Europe osnovana 2007. godine, čiji je cilj podupirati razvoj izobrazbe i obuke profesionalnih vojnih osoba te suradnja sveučilišta u izobrazbi, istraživanju, razmjeni predavača i studenata, kao i organizacija zajedničkih događanja.

Foto: Sveučilište obrane Republike Srbije