30.09.2021.
U ZZP-u provedeno uručenje službene ocjene nakon VV na zemljištu „MINIEX“

Na automatskom strelištu „Vrapčanski potok“ Zapovjedništva za potporu 28. rujna 2021. održano je službeno uručenje ocjena ponovno ocjenjivanim sastavnicama Bojne za opću logističku potporu (BzOLP).

Sastavnice BzOLP na vojnom poligonu “Gašinci” u Gašincima od 20. do 24. rujna 2021 sudjelovale su na vojnoj vježbi na zemljištu „MINIEX“, Zapovjedništva za potporu. Cilj vježbe bilo je ponovno ocjenjivanje snaga po NATO ciljevima sposobnosti. Ponovno ocjenjivane su ustrojstvene cjeline Bojne za opću logističku potporu - vod za pretovar, vod za opskrbu klase III i dva tima za kontrolu kretanja.

Nakon provedbe vježbe ocjenjivački tim Zapovjedništva za potporu ocijenio je ukupno sedam područja koja su dobila status “MISSION CAPABLE” odnosno snage spremne za izvršenje misije te ocjenjeni ocjenom „EXCELLENT“.

Službene ocjene sastavnicama Bojne za opću logističku potporu uručio je časnik za raspoređivanje vježbe (OSE) zapovjednik Zapovjedništva za potporu general pukovnik Mladen Fuzul u nazočnosti čelnika ocjenjivačkog tima (ETC- Evulation Team Chief ) brigadira Dražena Sebastijan.

Svečanosti su nazočili i časnik za provedbu vježbe (OCE) načelnik stožera-zamjenik zapovjednika ZzP-a bigadni general Ivan Raos,

direktor vježbe (EXDIR) načelnik Odjela za operativne poslove i obuku brigadir Darko Vuković, zapovjednik Bojne za opću logističku potporu brigadir Bruno Špoljar, zapovjednica Satnije za opskrbu satnica Nikolina Beraković te svi načelnici ustrojbenih cjelina Zapovjedništva za potporu i zapovjednici postrojbi Zapovjedništva za potporu.

Zapovjednici sastavnica, zapovjednica Voda za pretovar poručnica Iris Žuti, zapovjednik Voda za opskrbu klase III natporučnik Dominik Molnar i zapovjednik Tima za kontrolu kretanja poručnik Nikola Oreščanin primili su ocjene ponovno ocjenjivanih sastavnica.

U svome obraćanju zapovjednik Zapovjedništva za potporu general pukovnik Mladen Fuzul pohvalio je cjelokupnu organizaciju i provedbu vježbe zajedno s ocjenjivačkim timom Zapovjedništva za potporu. Posebno je pohvalio mlade časnike koji su dali velik doprinos u pripremi i provedbi vježbe te izvršili zadaću stručno, odgovorno i profesionalno.

Foto: ZZP