30.09.2021.
Prvi dočasnik zapovjedništva mađarskih oružanih snaga posjetio HQ MND-C

Na poziv prvog dočasnika Multinacionalnog divizijskog zapovjedništva – Centar (HQ MND-C), 23. rujna 2021., časnički namjesnik Kaszab Zoltánprvi dočasnik zapovjedništva mađarskih oružanih snaga posjetio je prvi put HQ MND-C u Székesfehérváru.

Prvog dočasnika primio je zapovjednik HQ MND-C general-bojnik Denis Tretinjak te je tijekom kraćeg susreta istaknuo važnost djelovanja Dočasničkog lanca potpore u HQ MND-C.

Primarna svrha posjeta bila je predstaviti misiju, zadaće i strukturu HQ MND-C s posebnim naglaskom na trenutačnu popunjenost i zadaće dočasnika u okviru svih funkcionalnih područja zapovjedništva. Časnički namjesnik Mateljić upoznao je svojeg kolegu s dosad provedenim i planiranim vježbama i aktivnostima. Poseban naglasak u izlaganju bio je na značajkama pojedinačne obuke i izazovima, koji se očekuju tijekom 2022. godine i budućem razdoblju, a sve u cilju dostizanja pune operativne sposobnosti.

Časnički namjesnik Kaszab imao je priliku steći detaljan uvid u trenutačno stanje i moguće izazove kroz obilazak cjelokupnog zapovjedništva i razgovor s ključnim osobljem, ali i svim djelatnicima.

U završnom obraćanju dočasnicima časnički namjesnik Mario Mateljić te časnički namjesnik Kaszab Zoltán naglasili su važnost kvalitetne selekcije i odabira kandidata za popunu dužnosti u HQ MND-C poštujući sve elemente u opisu radnih mjesta što uključuje prethodno iskustvo na dužnostima, odgovarajuću razinu vojne izobrazbe te znanje engleskog jezika. Istaknuta je također i važnost suradnje dočasnika u okviru ostalih zapovjedništava i struktura NATO-a.

Foto: OSRH