29.09.2021.
Veleposlanik Kanade posjetio 93. krilo HRZ-a u Zemuniku

Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj NJ. E. Alan Bowman i vojni izaslanik satnik Adre Bojisjoli s izaslanstvom, boravili su u utorak 28. rujna 2021. u posjetu 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Zemunik gdje ih je primio načelnik stožera 93. krila pukovnik Tomislav Vacenovski.

Tijekom susreta razgovaralo se o zadaćama i aktivnostima 93. krila HRZ-a u Zemuniku pri čemu je posebno naglašena uloga 855. protupožarne eskadrile koja u svom sastavu ima šest aviona Canadair CL-415 kanadskog proizvođača.

Zapovjednik Protupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej upoznao je kanadsko izaslanstvo s aktivnostima PP eskadrile tijekom ovogodišnje protupožarne sezone istaknuvši: „Hrvatska ima jaku flotu protupožarnih aviona, iskusne i vrhunski osposobljene letačke posade kao i timove zrakoplovno-tehničkog osoblja za održavanje protupožarnih aviona, a efikasnost i hrvatska taktika u gašenju požara prepoznata je i izvan granica Hrvatske“.

Veleposlanik Kanade NJ. E. Alan Bowman je zahvalio zapovjedniku i posadi na dobrodošlici posebno istaknuvši profesionalnost i učinkovitost hrvatskih protupožarnih posada.

Foto: OSRH / HRZ