24.09.2021.
Admiral Hranj čestita 30. obljetnicu Glavnog stožera OSRH

Prošlo je trideset godina od kada je s djelovanjem započeo Glavni stožer Hrvatske vojske. Prisjećamo se vremena kada smo stvarali našu vojsku i branili našu Domovinu.

Osnivanje Glavnog stožera imalo je neprocjenjiv značaj za utemeljenje profesionalne i pobjedničke Hrvatske vojske.

Danas je Hrvatska vojska prepoznata po svojoj visokoj profesionalnosti, djelotvornosti i pouzdanosti, kako u međunarodnom okruženju tako i u zemlji gdje daje svoj aktivan doprinos i pomoć civilnoj zajednici.

Oružane snage su stasale i postale ponos hrvatske domovine, saveznici i partneri doživljavaju nas kao afirmiranu vojsku koja pouzdano i profesionalno izvršava sve svoje misije i zadaće, a Glavni stožer središte stručnog i kvalitetnog upravljanja.

Od Zbora narodne garde u Kranjčevićevoj do punopravnog članstva u NATO-u, današnjih sposobnosti ne bi bilo bez zajedničkog predanog rada jer je upravo nesebičan rad utkan u sposobnosti koje danas imamo i ono što naše Oružane snage danas mogu izvršiti.

Svih postignuća ne bi bilo da u Glavnom stožeru nismo uvijek imali odlučne i stručne ljude koji su vizije pretvarali u stvarnost, nedostatke u prednosti, a prijetnje u izazove. Zato svima vama, onima koji su sada u službi, ali i onima koji su napustili Oružane snage, zahvaljujem na vašem doprinosu, vizionarstvu i ustrajnosti te potpori u razvoju Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Siguran sam da ćemo zajedno odgovornim i profesionalnim radom i nadalje odgovarati na postavljene zahtjeve i na taj način predstavljati Hrvatsku vojsku.

Od srca vam čestitam 30. obljetnicu Glavnog stožera Oružanih snaga RH!


NAČELNIK GSOSRH

admiral

Robert Hranj


U Zagrebu 24. rujna 2021.