14.09.2021.
Obilježena 4. obljetnica Bojne za potporu ZzP-a

U vojarni ”Lučko” u Lučkome, u utorak 14. rujna 2021. svečano je obilježena 4. obljetnica ustrojavanja Bojne za potporu Zapovjedništva za potporu. Svečanosti su nazočili zapovjednik ZzP-a general-pukovnik Mladen Fuzul, načelnici odjela iz Zapovjedništva ZzP-a, zapovjednici i 1. dočasnici ustrojstvenih cjelina ZzP-a te zapovjednik 4. grupe specijalnih snaga ZSS-a zajedno s prvim dočasnikom.

Bojna za potporu je najmlađa sastavnica Zapovjedništva za potporu, a temeljna zadaća postrojbe je odavanje vojnih počasti na sahranama hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Postrojba je od početka 2021. godine pružila potporu na 2180 sahrana branitelja iz Domovinskog rata. Bojna je često uključena i u potpore na sahranama djelatnih vojnih osoba. U protekle četiri godine, Bojna za potporu zaprimila je brojne zahvale obitelji i prijatelja preminulih branitelja zbog načina na koji su odali počast njihovim najmilijima.

Također, Bojna odaje počasti prilikom polaganja vijenaca izaslanika Predsjednika Republike Hrvatske, Vlade i Sabora u raznim prigodama.

U povodu ove obljetnice nagrađeno je i pohvaljeno 20 pripadnika postrojbe koji su svojim radom i zalaganjem ostvarili iznadprosječne rezultate, a njihov su rad prepoznali nadređeni zapovjednici.

U ovoj prigodi podijeljene su i Spomenice Domovinskog rata nazočnim pripadnicima, a zapovjednik Zapovjedništva za potporu posebno je nagradio pripadnike bojne koji su ove godine napunili 30 godina života i rada u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Foto: ZzP / Josip Cebić