10.09.2021.
Završena specijalistička vojna obuka

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu završena je specijalistička vojna obuka koja je trajala od 6. srpnja do 10. rujna 2021.

Obuka je provedena sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OS RH sa 29 polaznika. Nakon obuke vojnici i vojnikinje upućuju se u postrojbe na prve vojničke dužnosti ovisno o vojno-stručnoj specijalnosti prometne, tehničke i intendantske službe.

Voditelj obuke natporučnik Josip Vidović podsjetio je kako su ciljevi specijalističke vojne obuke osposobljavanje vojnika za obavljanje zadaća po službama prema dužnostima na koje će se vojnici rasporediti, provedba zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima, pravilno rukovanje, čuvanje i održavanje prometnih, tehničkih i intendantskih sredstava, uz ostvarenje najvećeg stupnja osposobljenosti u poslovima osobne vojno-stručne specijalnosti.

Vojnikinja Tatjana Krilić i vojnik Danijel Tošić naglasili su pozitivno iskustvo koje su stekli tijekom obuke kao i znanje i stručnost njihovih instruktora.

Na kraju specijalističke vojne obuke izvršena je podjela potvrda o osposobljenosti, ugovora o rasporedu te ugovora o vojničkoj službi.

Foto: ZzP / Goran Mažar