08.09.2021.
Prijem poručnika u Zapovjedništvu za potporu

U zapovjedništvu ZzP-a u vojarni „1.gardijske brigade'Tigrovi'– Croatia“ u srijedu, 8.rujna 2021. godine održan je tradicionalni prijem poručnica i poručnika.

Mlade časnike primio je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul koji ih je uz riječi dobrodošlice upoznao s njihovim pravima i obvezama koje se od njih očekuju u njihovoj vojnoj karijeri. Naglasio je da su postali dio ravnopravne strukture koja upravlja najvećom logističkom organizacijom u Hrvatskoj vojsci. General Fuzul također je istaknuo i važnost pomlađivanja snaga kao jednu od iznimno važnih komponenti Hrvatske vojske.

Uz general-pukovnika Fuzula na prijemu je nazočili su i načelnik stožera zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadni-general Ivan Raos, zapovjednici pojedinih postrojbi ZzP-a, načelnik Odjela za operativne poslove i obuku te načelnik Odjela za personalne poslove.

Načelnik Odjela za operativne poslove i obuku, brigadir Darko Vuković prezentirao je rad, misiju, zadaće sudjelovanja u operacijama potpore miru Zapovjedništva za potporu, s posebnim naglaskom na cijeve sposobnosti te pružanje pomoći civilnim institucijama. Pritom je istaknuo veliki angažman pripadnika Zapovjedništva za potporu za vrijeme kriznih situacija kao što je bio potres na području Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te Covid-19.


Zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadni-general Ivan Raos u svome obraćanju mladim časnicima uputio je riječi podrške i svoja očekivanja od njih, navodeći da je biti vojnik poziv, gdje uvijek treba biti spreman na sve probleme koji se mogu pred vas postaviti.

„Budite hrabri, odlučni i odgovorni u svome poslu. Ne bojte se nikoga, hrabro vladajte zadaćama, odgovorno i brzo donosite odluke, uvijek lojalni svojim nadređenima i predani svome poslu. Vodite računa prema svojim podređenima, budite pošteni prema svojim suradnicima. Ukoliko dođete do prepreka budite uporni i strpljivi“.

U Zapovjedništvo za potporu raspoređeno je ukupno 12 poručnica i poručnika koji su nakon završene Časničke škole raspoređeni na prve časničke dužnosti u postrojbe Zapovjedništva za potporu. Zapovjedništo za potporu kao sastavnica Hrvatske vojske radi na kontinuiranom prijemu za popunu časnički dužnosti te pri tome pridaje pozornost na prijem kvalificiranog, kvalitetnog i motiviranog osoblja posebnih struka i službi.

Tekst/Foto: stn Ines Grossi