08.09.2021.
General Pađen održao predavanje polaznicima Ratne škole

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta ”Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Mate Pađen u utorak, 7. rujna 2021. održao je predavanje polaznicima 24. naraštaja Ratne škole ”Ban Josip Jelačić“ te ih upoznao s transformacijom HVU-a u Sveučilište obrane i sigurnosti “Dr. Franjo Tuđman”, vojno-studijskim programima, nastavku razvoja vojnog školovanja kao i značajnim ulaganjima u infrastrukturu te predstojećim aktivnostima nastavka transformacije.

Osim polaznika Ratne škole na predavanju su bili prodekan HVU-a brigadir Miro Čolić i načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić.

Ratna škola najviša je vojno-civilna obrazovna institucije u RH koja obrazuje visoke časnike Hrvatske vojske kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški i nacionalni sigurnosni vođe.

U 24. naraštaju Ratne škole ukupno je 11 polaznika, od kojih je sedam polaznika iz RH i to šest časnika Hrvatske vojske te jedan polaznik iz Ministarstva unutarnjih poslova. Na izobrazbi se nalaze i pripadnici oružanih snaga stranih zemalja i to po jedan polaznik iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Sjeverne Makedonije i Republike Slovenije.

Foto: HVU / D. Sertić