09.07.2021.
Oproštajni posjet vojnog izaslanika Crne Gore

Direktor Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-bojnik Ivica Olujić primio je u četvrtak, 8. srpnja 2021. vojnog izaslanika Crne gore u Republici Hrvatskoj, brigadira Ivana Mašulovića u povodu završetka njegovog mandata.

Tijekom sastanka posebno je istaknuta dobra vojna suradnju tijekom zajedničkih aktivnosti država članica A-5 inicijative u NATO misijama „ISAF“ i „Resolute Support“ u kojima su pripadnici vojske Crne Gore sudjelovali u okviru HRVCON-a s ukupno 320 pripadnika. Naglasak uspješne bilateralne suradnje vidljiv je i u području izobrazbe koja traje od 2007. godine i tijekom koje se na hrvatskim vojnim obrazovnim institucijama školovalo 33 pripadnika Vojske Crne Gore.

Vojni izaslanik Crne Gore zahvalio je na dosadašnjoj suradnji i doprinosu razvoju bilateralne i multilateralne suradnje između oružanih snaga dviju država te je istaknuo kako se nada da će se nastaviti i u budućnosti, a s time se složio i direktor Glavnog stožera OSRH.

Po završetku oproštajnog posjeta, direktor GS OSRH poželio je brigadiru Mašuloviću puno uspjeha u budućem poslovnom i privatnom životu.

Foto: MORH / F. Klen