09.07.2021.
Dodjela priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima za drugi kvartal 2021. godine

U vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem, u četvrtak 8. srpnja 2021. održano je proglašenje najboljih vojnika i dočasnika HRZ-a za drugi kvartal.

Proglašenju su nazočili zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 93. krila HRZ-a pukovnik Krešimir Ražov, zapovjednici postrojbi iz kojih dolaze pohvaljeni pripadnici, prvi dočasnik grane časnički namjesnik Robert Tramišak, prvi dočasnik 93. krila časnički namjesnik Ivica Radoš te prvi dočasnici postrojbi iz koje dolaze pohvaljeni pripadnici.

Za iskazanu izvrsnost u provedbi zadaća, promicanje profesionalizma i samoinicijativnosti te predanu i časnu službu pohvaljeni su sljedeći pripadnici:

najbolja vojnikinja travnja: vojnikinja Veronika Klarić (91. krilo)

najbolji dočasnik travnja: stožerni narednik Mato Ćurić (SzO „Rudolf Perišin“)

najbolji vojnik svibnja: vojnik Domagoj Mihordin (91. krilo)

najbolji dočasnik svibnja: skupnik Luka Dizdar (91. krilo)

najbolji vojnik lipnja: vojnik Josip Vuković (93. krilo) i

najbolji dočasnik lipnja: nadnarednik Tomislav Benjak (bZMIN).

Nakon svečane dodjele pohvala, nazočnima i pohvaljenima se obratio zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanac te im čestitao i zahvalio za iskazanu izvrsnost u provedbi zadaća, samoinicijativnost, profesionalizam te predanu i časnu službu.

U ime najboljih vojnika i dočasnika za drugi kvartal stožerni narednik Mate Ćurić je zahvalio na pohvalama te je istaknuo spremnost da kao dočasnik s dugogodišnjim iskustvom bude primjer mlađim kolegama.

U sklopu posjeta 93. krilu HRZ-a brigadni general Michael Križanec susreo se i s kandidatima za 30. naraštaj kadeta-pilota i učenika-letača koji su trenutno na selekcijskom letenju na ZLIN 242L te im je poželio uspjeh u školovanju i istaknuo važnost njihovog školovanja na cijeli razvoj HRZ-a.

Foto: 93. krilo HRZ-a / Drago Vujević