01.07.2021.
Primopredaja dužnosti zapovjednika Kadetske bojne „Predrag Matanović"

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u četvrtak, 1. srpnja 2021. održana je primopredaja dužnosti zapovjednika Kadetske bojne te potpisivanje zapisnika između dosadašnjeg zapovjednika bojnika Hrvoja Šimleše koji je predao dužnost novom obnašatelju dužnosti zapovjednika satniku Dinku Frajzmanu, dosadašnjem zamjeniku zapovjednika.

Svečanosti su nazočili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general-pukovnik Mate Pađen, zamjenik zapovjednika brigadni general Blaž Beretin, čelnici ustrojstvenih jedinica HVU-a i zapovjednici satnija Kadetske bojne.

Tom prigodom zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen zahvalio je bojniku Šimleši na dosadašnjem radu i uspješnom obavljanju dužnosti, a novom obnašatelju dužnosti zapovjednika Kadetske bojne satniku Frajzmanu zaželio je puno uspjeha na novom radnom mjestu.

General Pađen naglasio je da je uloga i zadaća Kadetske bojne izuzetno važna jer se u njoj stvaraju budući časnici Hrvatske vojske, a samim time i uloga zapovjednika bojne kao i svih zapovjednika i instruktora u bojni vrlo je zahtjevna i traži velika odricanja i davanja.

Foto: HVU / D. Volarić