11.06.2021.
Čestitka admirala Hranja zlatnoj Barbari Matić

Draga Barbara, u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i u svoje osobno ime, čestitam Ti na ovom povijesnom uspjehu. Put do uspjeha nikada nije lagan, a Tvoja finalna borba na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti u potpunosti je odražavala filozofiju i etiku juda. Mudar izbor tehnike i taktike, upornost i odlučnost, predanost cilju. Sve smo to vidjeli u četiri minute Tvoje hrabre borbe, srčano navijali, zadržali dah posljednjih dvadeset i osam sekundi, vjerovali u Tebe, Tvoju srčanost i kako se nećeš predati. U sebi nosiš sve odlike pravog vojnika, borbenost i srčanost, i ljubav prema svojem pozivu. Ova zlatna medalja rezultat je dugogodišnjih treninga i rada, u koji su uključeni mnogi judo sportski stručnjaci i entuzijasti. Dopusti da ovom prilikom zahvalimo svima njima, Tvojem treneru, klubu, Judo savezu, Hrvatskom olimpijskom odboru, kao i Tvojoj obitelji. Timski rad je ključan za svaki veliki uspjeh.

Uvjeren sam da smo danas svi mi, pripadnici Hrvatske vojske danas presretni i preponosni, kao i Ti sama. Tvoje borbe bit će inspiracija svakom hrvatskom vojniku za savladavanje izazova u ispunjavanju svojih zadaća, a uvjeren sam kako će žene u Hrvatskoj vojsci u Tvojim borbama naći dodatnu motivaciju za postizanje izvrsnosti i obavljanje najsloženijih vojničkih zadaća.

Draga Barbara, još jednom Ti od srca čestitamo i želimo puno zdravlja i uspjeha na sljedećim turnirima i Olimpijskim igrama u Tokiju.


Foto: MORH / T. Brandt