02.06.2021.
Nastupni posjet vojnog izaslanika Kraljevine Belgije

Direktor Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-bojnik Ivica Olujić 2. lipnja 2021. primio je u nastupni posjet vojnog izaslanika Kraljevine Belgije za Republiku Hrvatsku, kapetana fregate Sergea Otsa (rezidentan u Rimu uTalijanskoj Republici). Tijekom nastupnog posjeta razgovaralo se o jačanju bilateralne obrambene suradnje između oružanih snaga dviju država u čijem je cilju razmjena znanja i iskustava.

Direktor Glavnog stožera OS RH naglasio je kako postoji mogućnost suradnje u okviru rada Međunarodnog obučnog središta specijalnih zračnih snaga (MSAP).

Namjera je da MSAP postane Centar izvrsnosti za program akademske obuke budućih zrakoplovnih posada SOATU (Special Operations Air Task Unit) i u području ratne mornarice s obzirom da je Kraljevina Belgija u postupku modernizacije brodova za protuminsko djelovanje. 

Kfr Serge Ots na početku svog mandata napomenuo je da se nada kako će bilateralna vojna suradnja u budućnosti biti intenzivnija i iskazao je interes za posjetu MSAP-u i Hrvatskoj ratnoj mornarici.

Foto: MORH / J. Kopi