26.05.2021.
Zapovjednik Savezničkog zapovjedništva za transformaciju posjetio HVU

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-pukovnik Mate Pađen sa suradnicima primio je u utorak, 25. svibnja 2021. u službeni posjet zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju (SACT – Supreme Allied Commander Transformation) generala André Lanata u pratnji izaslanstva.

Tom prigodom general-pukovnik Pađen je zaželio dobrodošlicu na HVU dok je dekan HVU-a brigadir Andrija Kozina održao prezentaciju o povjesnici, misiji, organizacijskoj strukturi, studijskim programima, izobrazbi časnika i dočasnika, vojnoj suradnji, suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu kao i transformaciji HVU-a u Sveučilište obrane i sigurnosti. Prezentaciji su nazočili i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, prodekanica za studijske programe brigadirka Vesna Trut te pročelnik Sveučilišnog odjela u Centru za obrambene i strateške studije “Janko Bobetko” Davor Ćutić.

General Lanata održao je i predavanje polaznicima 23. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” na temu: “ACT missions, NATO Warfighting Capstone Concept (NWCC) and Space”, nakon čega je odgovarao na pitanja polaznika te se upisao u knjigu dojmova Ratne škole.

Foto: HVU