26.05.2021.
Zapovjedništvo specijalnih snaga obilježilo 30 godina HV-a

Dan Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga obilježili su svečanim postrojavanjem u srijedu, 26. svibnja 2021. u vojarni “stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama.

Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija uručio je promaknuća te nagrade i pohvale pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga.

General Turalija ovom prigodom osvrnuo se na ustrojavanje Hrvatske vojske te istaknuo kako je izrazito ponosan na dosadašnji rad i rezultate pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga. Naglasio je kako će se i dalje raditi na profesionalnom usavršavanju kao i nabavi potrebnih materijalnih resursa kako bi specijalne snage i u budućnosti napredovale u svom profesionalnom razvoju.

Nakon svečanog postrojavanja služena je misa koju je predvodio vojni kapelan p. Mirko Vukoja. U prigodnoj propovjedi se osvrnuo se na 30 godina ustrojavanja Hrvatske vojske istaknuvši kako treba njegovati duh pobjedničke vojske na čijim temeljima je stvorena naša Domovina.

Foto: ZSS