01.04.2021.
Čestitka admirala Hranja u povodu 14. obljetnice Gardijske mehanizirane brigade

Gardijska mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske ustrojena na čvrstim temeljima i postignućima Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova, iskustvima i tradiciji Domovinskog rata, spremna je i osposobljena za izvršenje svojih zadaća na najvišoj razini pripremljenosti i obučenosti.

I u ovim vremenima, punim različitih izazova, od korona virusa do razornog potresa, Hrvatska vojska je svojom spremnošću, humanošću, znanjem i organizacijskim sposobnostima stala na raspolaganje svim svojim građanima i pokazala da se zajedno možemo nositi sa svakim izazovom.

Svoju kvalitetu, spremnost i obučenost dokazujete u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj i Republici Litvi kao i sudjelovanjem u sastavu Europske borbene grupe. Za svoju predanost i iznimno zalaganje višestruko ste pohvaljivani, nagrađivani i odlikovani.

Siguran sam da ćete odgovorno i profesionalno nastaviti izvršavati sve postavljene zadaće, biti podrška svojem narodu te i dalje predstavljati Hrvatsku vojsku kao pouzdanog saveznika i partnera.

Svim pripadnicima Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske i svima koji ste s njome povezani čestitam 14. obljetnicu ustrojavanja i djelovanja.