18.02.2021.
Završna planska konferencija VV "ŠTIT 21"

U vojarni „Hrvatski branitelji Istre“ u Puli 18. veljače 2021. održana je završna koordinacijska konferencija za vojnu vježbu „ŠTIT 21“.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici grana OSRH i predstavnici ustrojbenih cjelina koji su planirani za sudjelovanje i provedbu vježbe odnosno Hrvatska ratna mornarica, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo specijalnih snaga, Zapovjedništvo za kibernetički prostor, Obavještajna pukovnija, Pukovnija Vojne policije i Hrvatska kontrola zračne plovidbe .

Iz sastava Hrvatske kopnene vojske sudjelovali su predstavnici primarnih i sekundarnih obučnih skupina: Zapovjedništvo Pukovnije PZO ,časnici sastava PZO postrojbi Gardijske motorizirane brigade i Gardijske oklopne motorizirane brigade, predstavnik ZOD „F.K.F“ i bojne veze.

Na početku konferencije časnik za provedbu vježbe (OCE) brigadir Alen Šimunić, inače i zapovjednik Pukovnije PZO, pozdravio je sve nazočne te im je zaželio dobrodošlicu.

Brigadir Šimunić ovom je prilikom informirao nazočne o dinamici provedbe konferencije naglasivši pri tomu kako je cilj završne konferencije zatvaranje svih otvorenih pitanja vezanih za predstojeću vježbu.

Tijekom održavanja konferencije svi sudionici pridržavali su se zapovjeđenih i propisanih mjera zaštite i sigurnosti kao i protuepidemioloških mjera te preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u zaštiti od virusa SARS-CoV2.