18.02.2021.
Polaznici 23. naraštaja Ratne škole u posjetu Zapovjedništvu specijalnih snaga

Polaznici 23. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” predvođeni načelnikom Ratne škole brigadirom Mijom Kožićem u srijedu, 17. veljače 2021. u sklopu nastavnog plana i programa posjetili su Zapovjedništvo specijalnih snaga.

U vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama polaznike je primio zapovjednik ZSS-a brigadni general Perica Turalija sa suradnicima te im je ujedno održao prezentaciju o trenutačnom ustroju, području razmještaja ustrojstvenih cjelina ZSS-a, obukama, međunarodnoj vojnoj suradnji te dosadašnjim sudjelovanjima u misijama i operacijama potpore miru.

Kroz promotivni film prikazana je povjesnica nastanka Zapovjedništva specijalnih snaga, misija i koncept razvoja postrojbe.

Nakon prezentacije i filma polaznici Ratne škole zajedno s pripadnicima ZSS-a odali su počast poginulim, umrlim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata te su posjetili spomen-sobu posvećenu pripadnicima specijalnih postrojbi HV-a koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu.

Nastavni posjet završili su hodnjom dugom 10 km koju su za polaznike 23. naraštaja Ratne škole organizirali i proveli instruktori Zapovjedništva specijalnih snaga.

Tijekom posjeta svi prisutni pridržavali su se propisanih epidemioloških mjera.

Foto: HV