11.02.2021.
Dodjela nagrade NATO CIS Group pripadnicima Satnije RKM

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ u Velikoj Gorici, 11. veljače 2021. održala se svečanost dodjela nagrada za pripadnike Satnije razmjestivog komunikacijskog modula u organizaciji NATO CIS grupe. Svečanost se održala putem video veze prigodom čega se pripadnicima Satnije RKM u ime NATO CIS grupe obratio se general Johannes Folmer.

Uz nagrađene djelatnike svečanosti je nazočio i zapovjednik Zapovjedništva za kibernetički prostor brigadir Daor Dabo koji je nagrađenima i uručio nagrade.

SACEUR Recognition Award dodjeljuje se dva puta godišnje najboljim pojedincima u NATO zapovjedništvu za operacije i njegovim sastavnicama, a jedno je od najviših priznanja za izvrsnost i profesionalnost te vrhunske rezultate u radu koje dodjeljuje Zapovjednik NATO zapovjedništva za operacije.

Nadnarednik Dalibor Šivalec prepoznat je i nagrađen sa SACEUR Recognition Award zbog svog dugogodišnjeg besprijekornog rada i osobnog angažmana u satniji RKM od njenog ustrojavanja. Nadnarednik Šivalec sudjelovao je u operaciji potpore miru u Afganistanu 2017. godine, a sudjelovao je i u funkciji CIS Managera u provedbi najvećih NATO vježbi kao što su Trident Juncture 2015, Brilliant Jump 2016, Steadfast Cobalt 2018, Trident Juncture 2018 i Steadfast Cobalt 2019.

Uz nnr Šivaleca kao međunarodno prepoznatog nije zanemariva niti činjenica kako je desetniku Alenu Kuharskom i desetniku Marku Markoti dodijeljena nagrada NATO CIS Group Individual Award koju godišnje dodjeljuje zapovjednik NATO CIS Group.

NATO CIS Group Team Award nagrada dodijeljena je cijeloj Satniji RKM za sveukupni angažman satnije u 2020. godini koju je u ime svih primio zapovjednik Satnije RKM satnik Mihovil Kranjčec.

Prigodom dodjele nagrada pripadnicima postrojbe brigadir Daor Dabo istaknuo je angažman svih pripadnika postrojbe, a posebno nagrađenih pripadnika te je pri tom posebno naglasio prepoznatljivost i iskustvo pripadnika satnije u radu u međunarodnom okruženju na najvećim NATO vježbama i u operacijama potpore miru.

„Ponosni smo na satniju RKM. Ovo je vrijedno priznanje satniji RKM, Zapovjedništvu za kibernetički prostor i OS RH u cjelini. Satnija RKM još jednom je pokazala da izvrsno funkcionira kao tim. Za izvanredne rezultate tima uvijek su zaslužni i iznimni pojedinci koji u određenim okolnostima podignu ljestvicu izvrsnosti još više zato su ove nagrade u pravim rukama prepoznatih iznimnih pojedinaca“ – rekao je brg Dabo i zaključio.

Foto: ZZKP