03.02.2021.
Na HVU uručene pohvale najboljim dočasnicima mjeseca

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, general-pukovnik Mate Pađen uručio je u srijedu, 3. veljače 2021. pismene pohvale najboljim dočasnicima mjeseca Hrvatskog vojnog učilišta za razdoblje srpanj - prosinac 2020. godine. Na svečanosti je nazočio i prvi dočasnik HVU-a, časnički namjesnik Denis Nikolaš.

Tom prigodom, general-pukovnik Pađen rekao je kako mu je čast i zadovoljstvo biti u društvu najboljih vojnika i dočasnika HVU-a. Istaknuo je kako je svjestan uloženog truda u postajanju i odabiru za najboljeg dočasnika i kako zna da bez ustrajnosti i zalaganja kao i težnji za izvrsnim nema rezultata pa samim time nema ni najboljih dočasnika. Također bez motiviranih, izvrsno uvježbanih i spremnih vojnika, kadeta i dočasnika nema ni odgovora na buduće izazove.

Na kraju obraćanja general-pukovnik Pađen još je jednom pozvao dočasnike da i dalje ustraju u ostvarenju visokih rezultata te budu svjetli primjer svojoj postrojbi i Oružanim snagama u cjelini. “Najbolji dočasnici moraju biti pokretači i motivatori koji će svojim primjerom djelovati pozitivno na cijeli sustav kao i na pojedince. Također, moraju razvijati visoko motivirane vojnike, kadete, dočasnike te moraju biti nesebični u prenošenju znanja i iskustva na mlađe”, rekao je general-pukovnik Pađen.

Foto: HVU / M. Sever