02.01.2021.
Hrvatska vojska nastavlja s pružanjem pomoći Banovini

Pripadnici Hrvatske vojske nastavljaju svoj angažman na području Sisačko-moslavačke županije koju je u ponedjeljak, 28. prosinca 2020. pogodio snažan potres te uzrokovao velike materijalne štete i ljudske žrtve zbog čega je Vlada Republike Hrvatska 2. siječanj 2021. proglasila Danom žalosti.

Na terenu je u subotu, 2. siječnja 2021. bilo angažirano ukupno 248 hrvatskih vojnika koji i dalje obavljaju zadaće ispomoći Stožeru civilne zaštite prijevozom i postavljanjem šatora i stambenih kontejnera kao i ispomoći Crvenom križu u podjeli humanitarne pomoći.

Osim u Petrinji, hrvatski vojnici bili su angažirani i u Sisku, Hrvatskoj Kostajnici i Glini. Također, u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji započelo je cijepljenje protiv bolesti COVID-19 pripadnika Hrvatske vojske i civila koji su na dobrovoljnoj osnovi proveli djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Angažman pripadnika Hrvatske vojske nastavlja se i u nedjelju, 3. siječnja za kada je predviđeno postavljanje šatora, stambenih kontejnera, dostavljanje humanitarne pomoći, pružanje pomoći i prihvata civilnih osoba na smještaj u vojarnu “Pukovnik Predrag Matanović” i drugo.

Foto: MORH / T. Brandt